PICTO

PICTO helpt basisscholen in de omlijnde gemeentes
bij het invoeren en implementeren van ICT in de dagelijkse onderwijspraktijk.
Door op de gemeente van uw keuze te klikken krijgt u een overzicht welke scholen er aangesloten zijn bij PICTO.

kaartscholen

 

PICTO staat voor Platform ICT voor het Onderwijs.

PICTO is een samenwerkingsverband van 81 scholen in Oost Groningen en Oostelijk Drenthe.
Het platform wordt bemand door 7 personen die voor een flink aantal jaren als leerkracht hun sporen hebben verdiend in het basis- en speciaal basisonderwijs.

De missie van PICTO is scholen voor primair onderwijs te helpen bij het invoeren en implementeren van ICT in de dagelijkse onderwijspraktijk om daarmee het onderwijs leuker, dynamischer en waar mogelijk door de inzet van ICT beter te maken.

Dat doet PICTO door een scala aan ICT-diensten aan het onderwijs aan te bieden. Die diensten lopen uiteen van hardwarezaken, zoals de bemiddeling bij aanschaf en het beheer van apparatuur (computers), het ontwerpen, inrichten en beheren van netwerken specifiek voor het basisonderwijs, via softwarezaken, zoals een helpdesk, het helpen bij installatie en gebruik van onderwijssoftware, naar het ontwikkelen van Visie en het formuleren en uitvoeren van op deze visie gebaseerd beleid rond ICT en onderwijs.
Verder probeert PICTO in de markt ontwikkelingen op het gebied van ICT te volgen en scholen te informeren over voor hen belangrijke en interessante ontwikkelingen op dit gebied.
Ook het opzetten van specifieke ICT-projecten behoort tot de aandachtsgebieden van PICTO.

Leave a Reply