Migratie OBS de Badde Musselkanaal naar het Heutink Deklas.nu netwerk

Na een lange voorbereiding is PICTO in samenwerking met Heutink-ICT de migratie naar het nieuwe Heutink Deklas.nu-netwerk gestart.
moo

Op 13, 14 en 15 september stond OBS de Badde in Musselkanaal op de planning. Best wel spannend zo’n eerste migratie natuurlijk. We kennen het nieuwe netwerk als PICTO-medewerkers nog niet zo goed en natuurlijk loop je tijdens de eerste migratie wat tegen probleempjes aan. Dat had o.a. te maken met de aanpassing van het Heutink-netwerk aan de bestaande internetverbinding. Echter was dit probleem toch wel weer snel opgelost. De uitrol van het Heutink-netwerk verliep vlotjes en soepel. Op de 2e dag van de migratie was eigenlijk alles al gereed. Natuurlijk is het ook geen grote school, maar alles verliep gewoon erg naar tevredenheid.

Wij als PICTO-medewerkers hebben tijdens deze eerste migratie het netwerk al goed leren kennen en zullen er spoedig al heel vertrouwd mee zijn. Op de vrijdag na de installatie, 16 september, heeft ’s morgens de ICT’er van de school en ’s middags het team een erg duidelijke en plezierige kick-off instructie gehad van een medewerker van Heutink. Het team ontving de nodige informatie om het netwerk in gebruik te nemen en werd ook nog een tijdje aan het oefenen gezet. De eerste bevindingen zijn in ieder geval als positief ervaren.

Op 29 september zal de school opnieuw bezoek krijgen van Heutink en PICTO. Het gehele migratieproces zal dan worden geëvalueerd en we hopen dan van harte dat de school met genoegen het nieuwe netwerk in gebruik heeft genomen.

Het nieuwe Deklas.nu schoolnetwerk is aangevuld met de online digitale leeromgeving MOO (Mijn Omgeving Online) en ziet er in alle opzichten zowel voor leerkrachten als leerlingen erg gebruiksvriendelijk uit. moo1

Eén enkele inlog geeft toegang tot alle relevante online informatie, toepassingen en communicatiemogelijkheden die relevant zijn. Bovendien is toegang tot Basispoort en Kennisnet Federatie geïntegreerd, wat het mogelijk maakt om toegang te krijgen tot software van uitgevers en andere contentleveranciers. Dit alles maakt MOO een uniek platform waar alle onderwijsgerelateerde en administratieve processen samenkomen.

Vanaf nu zullen er wekelijks scholen worden gemigreerd naar het Heutink Deklas.nu-netwerk.
En naarmate we dit vaker zullen doen, zal ons zal dat steeds makkelijker afgaan. Nu is het nog met veel hulp van Heutink, maar de bedoeling is dat PICTO de migratie op locatie zoveel mogelijk van Heutink-ICT overneemt.

Bezoek voor uitgebreide informatie de website van Heutink-ICT: https://www.heutink-ict.nl/

We houden u op de hoogte.