Themamiddag Lego Education woensdag 17 mei

Ook dit jaar organiseert PICTO weer een themamiddag, dit jaar in samenwerking met Heutink-ICT, op woensdag 17 mei van 13.30 – 16.30 uur.
Het thema is Lego Education maar daarnaast zal er ook genoeg te zien en te doen zijn op het gebied van ICT in het onderwijs.
Wat kunt u allemaal verwachten op deze middag:

Workshop 1 | Leren programmeren met LEGO Education (EV3)
Technologie is de economische motor van Nederland. De LEGO Education Leerlijn biedt een mogelijkheid om kinderen al op zeer jonge leeftijd kennis te laten maken met technologie volgens het principe van ontwerpend en onderzoekend leren. U gaat met verschillende LEGO Education materialen aan de slag en merkt dat techniek eigenlijk hartstikke leuk is, en veel toegankelijker en makkelijker dan u ooit had gedacht! Ontdek hoe de interactie met de blokjes helpt om mooie, rijke verhalen te bedenken en te delen. En om met elkaar letterlijk te bouwen aan nieuwe ideeën om vervolgens daarop met elkaar te reflecteren. Twee voorbeelden van complexe processen, waarbij het fysieke handelen je hoofd stimuleert. Tijdens deze workshop ervaart u zelf hoe deze onderwijsvorm leerlingen motiveert, inspireert en zelfvertrouwen geeft om creatief te zijn en met elkaar te leren.

De workshop wordt gegeven door Bert van de Werfhorst, gecertificeerd LEGO Education-trainer en schoolbegeleider bij het opzetten van een doorlopende leerlijn wetenschap & techniek.

Workshop 2 |    Een kennismaking met noviteiten op het gebied van ICT-ontwikkelingen
Deelnemers kunnen kennis maken met o.a. Virtual Reality, 2016 wordt gezien als het jaar van de doorbraak van Virtual Reality. Maar is het dat wel? En wat kunnen we er nu precies mee?
In deze workshop laten we een aantal praktische voorbeelden zien van Virtual Reality.

  1. Wat is VR
  2. Welke toepassingen zijn er van VR à Youtube & Google expeditions
  3. Hoe kan je deze inzetten in de klas à Kahoot quiz

Deze workshop wordt gegeven door Sjoerd Welberg van Heutink-ict.

Verder kunt u deelnemen aan de TourtoDo, deze virtuele tour speelt u op uw eigen smartphone en natuurlijk maakt u weer kans om een prijs te winnen!
TourtoDo is ook een erg leuk en makkelijk te gebruiken programma voor scholen.
De mogelijkheden zijn eindeloos, maak als leerkracht of als leerling bijvoorbeeld:

- Puzzeltocht in de natuur (Paaseieren verstoppen)
- Evenementen (Wie is de mol)
- Historische stadstochten (Romeinen, Middeleeuwen, WO-II, Wiskunde)
- Dropping (Scouting)
- Geo-caching (Multi caches)

Wilt u als school een project presenteren op onze markt dan bent u ook van harte welkom!
Neem dan contact op met karinmassink@pictoveendam.nl