Heutink-migratie >> Stand van zaken juli 2017

Bij de laatste stand van zaken, februari 2017, betreffende de migratie van scholen naar het Heutink-netwerk, hadden we melding gemaakt van 28 gemigreerde locaties.
Nu kunnen we melden dat we inmiddels 50 locaties over hebben gezet.
Ook alle scholen (20) van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs Midden- en Oost Groningen (VCO-MoG), inclusief het bestuursbureau, zijn nu overgegaan naar Heutink-ICT. Het gehele traject loopt exact volgens de planning. De samenwerking tussen Heutink-ICT en PICTO tijdens deze migraties is zonder meer prima te noemen!
Na de feitelijke fysieke migraties hebben Heutink-ICT en PICTO (Eric Klaasen en Hans de Vries) samen alle scholen bezocht voor een evaluatiegesprek. We hebben het hele traject met de afzonderlijke scholen nog eens doorgenomen en gekeken of het allemaal naar wens is gegaan. De reacties waren erg bemoedigend; de tevredenheid over de hele gang van zaken is over het algemeen prima. Ook het in het gebruik nemen van het nieuwe netwerk is erg soepel verlopen. We zijn dan ook als PICTO-organisatie blij dat we de keuze voor Heutink-ICT hebben gemaakt.

Tijdens de migraties zijn de scholen tevens voorzien van een nieuwe SKV- of Ziggo-verbinding. SKV staat voor Stichting Kabelnet Veendam. Scholen in Veendam en omstreken kunnen niet worden voorzien van een Ziggolijn en hebben dan ook een internetverbinding gekregen via SKV.
We hebben voor nieuwe verbindingen moeten kiezen omdat de huidige constructie van het PICTO glasnetwerk eind 2017 wordt opgeheven. We hebben jaren veel plezier gehad van dit glasnetwerk, maar met de komst van Heutink-ICT is deze constructie niet meer relevant.

Na de zomervakantie zijn de scholen en het bestuursbureau van Scholengroep Perspectief aan de beurt. De planning voor deze scholen is inmiddels gerealiseerd. De migratie van deze scholen zal voor de jaarwisseling zijn afgerond.
Blijft daarna, voorjaar 2018, Stichting Marenland nog over voor de migratie; dit betreft het bestuursbureau en 20 scholen.
Tegen de zomer van 2018 zijn dan alle PICTO-scholen volledig naar Heutink-ICT gemigreerd.