PICTO

PICTO is intermediair op het gebied van ICT en onderwijs voor zo’n 85 basisscholen in de omlijnde gemeentes, PICTO staat voor Platform Informatie, Communicatie, Technologie voor het Onderwijs. 

Het platform wordt bemand/bevrouwd door 6 personen, een gedeelte van de medewerkers hebben een flink aantal jaren als leerkracht in het basisonderwijs gewerkt of zijn hier nog gedeeltelijk werkzaam, waardoor de koppeling ICT in het Onderwijs ruimschoots aanwezig is.
De missie van PICTO: scholen voor primair onderwijs helpen bij het gebruik van ICT in de dagelijkse onderwijspraktijk om daarmee het onderwijs leuker, dynamischer en waar mogelijk door de inzet van ICT beter te maken. Daar waar bij PICTO geen expertise aanwezig is zullen wij, als intermediair, scholen doorverwijzen of in contact brengen met externe partijen.

PICTO biedt een scala aan ICT-diensten aan het onderwijs. Die diensten lopen uiteen van hardwarezaken, zoals de bemiddeling bij aanschaf en het beheer van apparatuur (computers), het ontwerpen, inrichten en beheren van netwerken specifiek voor het basisonderwijs, via softwarezaken, zoals een helpdesk, het helpen bij installatie en gebruik van onderwijssoftware, naar het ontwikkelen van Visie en het formuleren en uitvoeren van op deze visie gebaseerd beleid rond ICT en onderwijs.
Verder probeert PICTO in de markt ontwikkelingen op het gebied van ICT te volgen en scholen te informeren over voor hen belangrijke en interessante ontwikkelingen op dit gebied.
Ook het opzetten van specifieke ICT-projecten behoort tot de aandachtsgebieden van PICTO.

Daarnaast bieden wij cursussen op het gebied van ICT , deze cursussen worden op maat aangeboden, voor individuele leerkrachten of teams. Ook scholingsmiddagen met een bepaald thema behoort tot het aanbod van PICTO.
Mochten er vragen vanuit het onderwijs komen dan zal PICTO proberen een passend cursusaanbod aan te bieden.