Nieuws

 • Themamiddag woensdag 17 mei 2017: LEGO EDUCATION

  Themamiddag woensdag 17 mei 2017: LEGO EDUCATION

  Op woensdag 17 mei 2017 organiseren wij weer onze jaarlijkse themamiddag, dit keer met als thema: Lego education. U kunt workshops volgen op het gebied van programmeren en virtual reality, we willen een markt inrichten met projecten van scholen, en meer.

 • Cursus na migratie Heutinknetwerk

  Cursus na migratie Heutinknetwerk

  De eerste cursussen voor het netwerk werden verzorgd door cursusleiders van Heutink. Om geld te besparen voor de scholen, hebben Markus en Peter dit overgenomen en verzorgen zij nu de ICT-cursus en de cursus voor het team. Wanneer een school migreert van het Picto-netwerk naar het netwerk van Heutink, neemt Markus of Peter contact op […]

 • Bezoek NOT

  Bezoek NOT

  Markus, Peter en oud-collega Klaas hebben onlangs de NOT bezocht. Met veel voor ons bekende contacten hebben ze gesprekken gehad, o.a. met Esis, ParnasSys, Cito, Zwijsen en Heutink. Ze hebben zich op de hoogte gesteld van de laatste nieuwtjes. Hieronder een aantal tips en nieuwtjes: Veel aandacht voor programmeren op de NOT. We zien dat […]

 • Programmeren in het basisonderwijs

  Programmeren in het basisonderwijs

  Ik hoor het u zeggen, programmeren in de basisschool, moeten we dat er ook nog bij doen? Heel begrijpelijk zo’n reactie en toch is daarmee het antwoord nog niet gegeven.   We leven in een maatschappij waarin niet iedereen even zeker is van zijn of haar baan. Er wordt veel gewerkt met contracten die allesbehalve […]

 • Heutink-migratie >> Stand van zaken februari 2017

  Heutink-migratie >> Stand van zaken februari 2017

  Een tijdje terug hebben we melding gemaakt van de 1e school, de Badde in Musselkanaal, die overgegaan is naar het Heutink-netwerk. Deze school is tot op heden heel erg tevreden met alles wat door Heutink wordt geboden. Ondertussen hebben we zeker niet stilgezeten en is de migratie naar Heutink op veel meer scholen gerealiseerd.

 • Zet alvast in uw agenda!!

  Zet alvast in uw agenda!!

  Woensdag 17 mei 2017 organiseren wij weer een Themamiddag, dit keer rondom programmeren in het onderwijs! Inhoud en nadere informatie vindt u zo snel mogelijk op onze website!

 • Privacy op school

  Privacy op school

  Krijg je als school steeds vaker de vraag of de privacy van je leerlingen en je digitale beveiliging op orde is? Niet alleen van accountants, maar ook van bezorgde ouders? Dan ben je niet de enige. Om scholen hierin te ondersteunen, organiseert Kennisnet in oktober de maand van de informatiebeveiliging en privacy.

 • Samenwerkingsovereenkomst Heutink ICT en individuele besturen ondertekend

  Samenwerkingsovereenkomst Heutink ICT en individuele besturen ondertekend

  De individuele besturen van de “PICTO” scholen , met uitzondering van Stichting PrimAH, hebben vandaag de samenwerkingsovereenkomst met Heutink ICT ondertekend. Op de foto ontbreekt Jan de Boer van het VCO MoG.

PICTO MEDEWERKERS

Route