Stappen jouw leerlingen in de kleurrijke wereld van Vincent van Gogh?

VOOR LEERKRACHTEN PRIMAIR ONDERWIJS

Ontdekken. Oriënteren. Ontwikkelen.

Vakkanjer Junior is een uitvindwedstrijd voor leerlingen uit groep 7 en 8. Leerlingen gaan aan de slag met een probleem van een echte opdrachtgever.
Een educatief programma waarin leerlingen vanuit onderzoekend en ontwerpend leren een innovatieve oplossing bedenken voor een echt probleem.

Tijdens een interactieve kick-off van twee uur gaan leerlingen aan de slag. Dan begint de challenge en wordt de klas uitgedaagd om oplossingen en ideeën te bedenken voor de landelijke opdrachtgever. Dit idee werken ze uit tot tekening. De schoolwinnaars gaan door naar de halve finale.
Deelname versterkt de samenwerking met het (regionale) bedrijfsleven: bedrijven helpen en inspireren de teams onder meer door het geven van feedback op hun ideeën en ontwerpen.

Tijdbeslag van de opdracht is ongeveer 10 uur, verspreid over ongeveer een vier tot zes weken.Leerlingen ontdekken en ontwikkelen hun vakmanschap met Vakkanjers. Met een echte opdracht van een landelijke opdrachtgever dagen we leerlingen uit innovatieve ideeën te ontwikkelen en oplossingen te bedenken. Hiermee zetten leerlingen leerlingen waardevolle stappen in hun ontwikkeling. Informatie over de challenge voor schooljaar 2021-2022? Zie dan hier.