Jaarovergang Mijn School

Na een jaar hard werken komt dan eindelijk het eind van het schooljaar in zicht. Vakantie! Ook het MijnSchool ouderportaal neemt een break. Het portaal en beheer is gesloten van: 29 juli t/m 11 augustus 2019

Acties te treffen door de school voor de vakantie Omdat het nieuwe schooljaar een nieuwe situatie brengt, sluiten we eerst het jaar af. In het document ‘Te treffen voorbereiding voor jaarovergang 2019’ vind je alle informatie over de te treffen voorbereidingen door de school.

De functionaliteit en menu-items van de Jaarovergang worden beschikbaar gemaakt in MijnSchoolbeheer in de laatste week van juni.

In het kort: Alle groepsafhankelijke items zoals spoedberichten, nieuwsberichten, agenda-items, documenten enzovoort zullen in de zomerstop verwijderd worden uit MijnSchool. Wil je graag iets hergebruiken? Zorg ervoor dat je het ergens buiten het portaal opslaat voor de sluitingsdatum van 29 juli.

Voor fotoalbums geldt een aparte situatie. We stellen scholen in de gelegenheid om in MijnSchoolbeheer de aanwezige fotoalbums te downloaden en zo te bewaren.

Inhoud die NIET wordt verwijderd – Documenten gekoppeld aan de doelgroep ‘Algemeen’ – Agenda-items gekoppeld aan de doelgroep ‘Algemeen’ met een begin- of einddatum van 12 augustus of later – Nieuwsberichten gekoppeld aan de doelgroep ‘Algemeen’ met een publicatiedatum van 12 augustus of later, en/of met een einddatum van 12 augustus of later

Ouders attenderen Wellicht willen jullie ouders erop attenderen dat de foto’s en documenten verdwijnen in de zomervakantie, zodat ze hier rekening mee kunnen houden. Doe dit dan voor de sluiting op 29 juli.

Acties te treffen door de school na de vakantie Op 12 augustus wordt het portaal weer opengesteld. Wanneer je vanaf die datum op het beheer inlogt, krijg je de optie een kort stappenplan door te lopen. De stappen leiden je snel en eenvoudig langs een paar handelingen om het portaal gebruiksklaar te maken voor het nieuwe schooljaar.

De instellingen voor notificatiemails en dergelijke blijven staan. Actieve accounts van ouders en alle daarbij behorende items, zoals Postvakberichten (indien in gebruik door de school) blijven in het portaal, zolang de ouders in het LAS staan.

Uit het LAS verwijderde ouders worden uit MijnSchool gehaald. Ouders van nieuwe leerlingen geef je op de gebruikelijke manier in MijnSchoolbeheer een account.

Mochten er vragen zijn over de jaarovergang dan horen we het graag.

Met vriendelijke groet, Het MijnSchool team