Zo komen uw Chromebooks probleemloos de vakantie door.

Nu de vakantieperiode eraan komt, wil Heutink ICT de aanbevolen stappen van Google delen om uw Chromebooks voor langere tijd op te bergen.
Deze stappen helpen oplaad- of batterijproblemen te voorkomen wanneer de Chromebooks weer in gebruik worden genomen.

Best practice voorafgaand aan opbergen voor langere duur:

1. Werk de Chromebooks bij naar de nieuwste versie van Chrome OS en laadt ze op tot minstens 80%. a. Uitleg: Hiermee zorgt u ervoor dat de batterij niet volledig leeg raakt, ook al ontlaadt de batterij wanneer het apparaat tijdens de zomer niet op de lader is aangesloten.
2. Sluit het apparaat aan op een oplader en zet het aan.
3. Houd Refresh en Power tegelijkertijd ingedrukt.
4. Terwijl u de knoppen ingedrukt houdt, haalt u de stroomkabel uit het apparaat. Laat de knoppen dan los. Het apparaat wordt uitgeschakeld en gaat niet meer aan.
5. Probeer het apparaat in te schakelen met de aan/uit-knop. Als het apparaat niet aangaat, hebt u de batterij ontkoppeld en kunt u het apparaat veilig opbergen. Als het apparaat wel aangaat, herhaalt u stap 2 tot en met 4.

Wanneer u de apparaten weer in gebruik wilt nemen:

1. Sluit de Chromebooks aan op een oplader en stroombron. Hierdoor wordt de batterij opnieuw met het apparaat gekoppeld. Schakel uw apparaat in.
2. Maak verbinding met wifi en werk uw Chromebooks bij naar de nieuwste versie van Chrome OS. a. Dit kan enige tijd duren, omdat er mogelijk meerdere versies van Chrome OS zijn uitgebracht sinds het apparaat voor het laatst is bijgewerkt.

Google biedt aanvullende informatie over het opbergproces. Deze informatie vindt u hier: www.bit.ly/opbergproces.
Voorkom problemen met aansluiten en opladen Bekijk de video van onze onderwijsconsulent waarin hij handige tips geeft over het opladen en in gebruik nemen van devices: www.bit.ly/opladendevices.