Thuis leren met Taal en Spelling in Beeld

Spelling in beeld

De digiboeken van Spelling in beeld zijn nu ook opengezet voor thuisgebruik. Dat betekent, dat als er vanaf nu thuis ingelogd wordt op Basispoort, de leerling automatisch toegang heeft tot deze digiboeken. Via deze pagina lees je hoe je dit aan kan zetten.

Werk je nog niet met de digiboeken? 
Als je nog geen digiboeken gebruikt voor Spelling in beeld, vraag dan nu een gratis proeflicentie aan Deze werkt nu ook voor thuisgebruik.

Tips voor het gebruik

  • Het digiboek is online te gebruiken op een tablet of laptop. Je kunt de digiboeken inzetten ter vervanging van het papieren werkboek en de uitlegkaarten, maar ze ook náást elkaar gebruiken.
  • In het digiboek vind je onder “Uitleg” een digitale uitlegkaart met een instructiefilmpje. Dit kunnen leerlingen (samen met ouders) bekijken vòòr het maken van de oefeningen.
  • Maak je gebruik van de Spellingsspeurder? Deze is nu ook beschikbaar voor thuisgebruik voor het extra oefenen van spelling.

Taal in beeld

Tips voor het gebruik

  • Taal/werkboeken: geef je leerlingen de werkboeken en taalboeken mee naar huis of download de digitale bestanden via de site van je schoolleverancier.
  • Instructie geven: werk met Microsoft Teams, Google Classroom of een ander digitaal platform om instructie te geven of laat ouders via de handleiding uitleg geven.
  • Aan de slag: hierna kunnen leerlingen zelfstandig aan de slag in het werkboek
  • Nakijken: we adviseren om het antwoordenboek niet aan leerlingen mee te geven maar om de antwoorden te bespreken met ouder of leerkracht. Bijvoorbeeld door het het gemaakte werk via een foto aan de leerkracht te sturen.
  • Toetsen: we raden aan om de toetsen af te nemen zodra de leerlingen weer naar school gaan eventueel na een korte herhaling van de toetsdoelen.

Woordenschat: Iedere week kan de leerling werken in de oefensoftware van Woordenschat in beeld en zo de woorden nog eens extra oefenen. Mocht je nog geen licentie hebben op de  software Woordenschat, vraag dan een gratis proeflicentie aan.

Extra oefenmateriaal: Werkuur

Als extra oefenmateriaal voor Taal en Spelling kun je gratis gebruik maken van het digitale programma Werkuur. Dit programma bevat extra taken die aansluiten bij Taal in beeld en Spelling in beeld. Het betreft extra werk waarin leerlingen dus niet verder gaan in de leerlijn.

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om alleen deze extra werkbladen in te zetten en pas na opening van scholen weer verder te gaan met het blok waar je gebleven bent.
Bestel Werkuur gratis