CBS De Rank gaat in Business

De techneuten van groep 7 & 8 van CBS De Rank in Onstwedde hebben een 3D printer gebouwd. De ‘Pepergroep’ heeft een businessplan ontwikkeld om producten op de markt te brengen. De kassa gaat rinkelen (hopen ze).

Begin van het schooljaar 2015-2016 is CBS De Rank gestart met het project, ‘Talentontwikkeling door wetenschap en techniek’. In samenwerking met ‘3Dkanjers Experience’ werd van een pakket schroefjes, draadjes en losse elementen een werkende 3D printer gebouwd. Alles begon met “ahhhhhhhhh”, verwondering en ongeloof. Met een Engelse handleiding en informatie op internet moest uit deze chaos een 3D printer ontstaan. Drie maanden werd er samengewerkt, ontwikkeld, ontdekt, in elkaar geschroefd, losgepeuterd en kritisch nagedacht. Er waren succes momenten, maar er was ook grote teleurstelling als iets niet werkte. In vakjargon is hier sprake van het ontwikkelen van 21e eeuwse vaardigheden!

Op vrijdag 5 februari werd het laatste boutje gemonteerd en sprongen de kinderen een gat in de lucht. De 3D printer werd over gedragen aan ‘de Pepergroep’. Dit is een groep leerlingen van vier verschillende basisscholen, die op CBS De Rank extra worden uitgedaagd met bijzonder pittige leerstof.

De Pepergroep heeft de opdracht de 3D printer terug te verdienen. De Rabobank heeft met geld (sponsoring) en kennis (gastles in week van het geld) De Rank enorm geholpen. Echter, het is en blijft een forse investering en een hap uit het budget van de school.

Hier gaat onze ‘Pepergroep’ wat aan doen. Ze maken een heus Businessplan, starten een PR campagne, gaan programmeren en producten ontwikkelen.

De 3D printer wordt terug verdiend!

Op vrijdag 26 februari om 13.30u. is de ‘kick-off’. De 3D printer wordt feestelijk in gebruik genomen en het eerste product zal onder grote belangstelling uit de printer rollen.

Wat zal het worden?

  • Klemmetjes voor een vouwwagen
  • Munten voor winkelwagentjes
  • Plastic doppen voor een zaaimachine

 

Dit zijn de eerste drie opdrachten, die de groep al binnen heeft.
Een goed begin om de printer terug te verdienen.

Zal het ze lukken??????????