Belangrijke data

Hieronder een overzicht van komende activiteiten:

3 oktober 2023: Dialoogsessie ‘Bouwen aan de toekomst met Technologie’

Op dinsdag 3 oktober organiseert FutureNL een inspirerende dialoogsessie voor leerkrachten in het basisonderwijs. Het onderwerp van de sessie is technologie en techniekonderwijs. Hoe besteed je als leerkracht aandacht aan deze belangrijke onderwerpen? Welke uitdagingen kom je tegen? Welke tips heb je voor andere leerkrachten?

In een interactieve middag willen we dit samen met elkaar gaan onderzoeken. Na de zomervakantie volgt verdere informatie.

8 november : Volg de gratis online inspiratiemiddag van APS iT

Voor kinderen die opgroeien in de 21e eeuw zijn digitale media en technologie vanzelfsprekend. Maar zij zijn zich vaak nog niet bewust van mogelijkheden zoals de toegang tot een wereld aan kennis of juist de potentiële gevaren zoals phishing en nepnieuws.

Daarom kun je niet vroeg genoeg beginnen met het stimuleren van digitale geletterdheid in de klas. Hiermee help je leerlingen bij het functioneren in een samenleving waarin digitale media steeds meer aanwezig zijn. Maar dat is best lastig, helemaal wanneer je zelf niet bent opgegroeid met deze technologie…
Bekijk het programma en meld je aan >

24 & 25 januari: IPON
11 april 2024: Professionaliseringsdag APS IT
17 april 2024: BICTO-middag PICTO