Digi-doener – Escaperooms

Groep 1, 2 & 3: Escaperoom: Help de dierentuin

🎯 Tijdens deze les gaan de leerlingen door middel van een interactieve website verschillende ICT-basisvaardigheden oefenen, zoals het klikken en slepen van een muis en het gebruik van een toetsenbord.
👥 De leerlingen denken na en bespreken hun mening over dieren in de dierentuin versus dieren in de natuur. Als de leerlingen de escaperoom in duo’s spelen, leren ze tijden deze les samen te werken.
⚖️ Willen de leerlingen liever dieren in de dierentuin zien of vinden ze dat de dieren vrij in hun natuurlijke omgeving moeten zijn?

Naar de les op LessonUp >
Naar de les op Gynzy >

Groep 4 & 5: Escaperoom: Missie naar Mars

🎯 Tijdens deze les gaan de leerlingen door middel van een interactieve website en puzzels over de ruimte digitale vaardigheden oefenen en hun kennis vergroten over de planeten in ons zonnestelsel.
👥 De leerlingen denken na over wie er verantwoordelijk is voor het opruimen van het afval in de ruimte en bespreken hun mening met elkaar, indien ze de escaperoom in tweetallen doen.
⚖️ Het doen van onderzoek naar andere planeten en het reizen naar de ruimte kosten erg veel geld. Zouden we dit geld niet beter kunnen gebruiken op aarde, bijvoorbeeld om iets te doen aan milieuvervuiling of klimaatverandering?

Naar de les op LessonUp >
Naar de les op Gynzy >

Groep 6, 7 & 8: Face ID, een feestje?

🎯 De leerlingen ervaren dat emoties kleine veranderingen in het gezicht veroorzaken. Ook leren ze hoe gezichtsherkenning ingezet wordt en ze denken na over de ethische kant van gezichtsherkenning. Ze vergelijken hun eigen profiel met dat van een klasgenoot.
👥 De leerlingen leren hoe gezichtsherkenning wordt toegepast om Oeigoeren te identificeren en op te sporen en gaan in gesprek over welke toepassingen van gezichtsherkenning wel en niet oké zijn.
⚖️ Zou gezichtsherkenning alleen gebruikt mogen worden voor positieve doelen? Wat als het voor jou positief is, maar voor een ander negatief? Wie bepaalt of er gebruik gemaakt mag worden van gezichtsherkenning?

Naar de les op LessonUp >
Naar de les op Gynzy >