Nieuwe internetverbindingen PICTO-scholen

Jarenlang heeft onze organisatie veel baat gehad bij de zgn. glasring van onze PICTO-netwerken.
Alle schoolnetwerken stonden met elkaar in verbinding via de GN-IX in Groningen (Groningen Internet Exchange).
Onze scholen liepen jaren voorop daar waar het gaat om een vlotte en stabiele glasverbinding.

Maar zoals het vaker gaat, halen nieuwere technieken, zoals die bijvoorbeeld ontwikkeld zijn voor de coax, de geavanceerde glaslijnen in. Bovendien gaat het beheer van onze netwerken volledig over naar Heutink-ICT en hebben de glaslijnen voor onze scholen hun nut eigenlijk wel verloren. 

Vandaar dat we de meeste scholen op de migratiedatum van het netwerk gelijk overgezet hebben naar een Ziggo Zakelijk verbinding met een snelheid van 180/30 Mbit, die zonder kosten automatisch opgehoogd gaat worden naar een 250/40 Mbit verbinding. Onze glaslijnen hadden een maximale downloadsnelheid van 100 Mbit. Dus zien we dat de nieuwe technieken voor de coax een snellere verbinding opleveren en dat tegen een veel lagere prijs.
Op deze manier worden de kosten voor internet aardig naar beneden geschroefd en daar hebben de scholen ook allemaal voordeel bij.
Denk maar eens aan alle devices die op dit moment in de scholen gebruikt worden zoals laptops, tablets, iPads, Chromebooks, smartphones etc. Wil je deze devices zonder problemen tegelijkertijd inzetten op je school, dan heb je toch wel een ruime internetverbinding nodig; zelfs de 100 Mbit glaslijn is eigenlijk niet meer voldoende voor veel scholen.

De meerderheid van de PICTO-scholen is nu voorzien van een Ziggo aansluiting.
De scholen in en rond Veendam hebben een internetverbinding via Stichting Kabelnet Veendam.