Bezoek NOT

Markus, Peter en oud-collega Klaas hebben onlangs de NOT bezocht. Met veel voor ons bekende contacten hebben ze gesprekken gehad, o.a. met Esis, ParnasSys, Cito, Zwijsen en Heutink. Ze hebben zich op de hoogte gesteld van de laatste nieuwtjes.

Hieronder een aantal tips en nieuwtjes:

Veel aandacht voor programmeren op de NOT. We zien dat programmeren steeds meer een belangrijke plek gaat innemen en kinderen vanaf groep 1 hier heel speels al mee kunnen beginnen. Hier vind je meer info: https://www.mediawijsheid.nl/programmeren/ Ps. Op woensdagmiddag 17 mei 2017 organiseert Picto een leuke themamiddag rondom dit onderwerp.

Bij de ActiveGroup zagen we de Swivl. Een apparaat waarin je een tablet (iPad) plaatst. Je kunt nu bijv. jezelf filmen. Handig als reflectie op je eigen lesgeven. Bij het opnemen volgt het apparaat de spreker, omdat deze een kleine ontvanger bij zich draagt. Meer info: http://www.activegroup.nl/webshop/

Heutink meldde ons de ontwikkeling van Momento, een methode-onafhankelijk dashboard voor het basisonderwijs. Alle oefen- en toetsresultaten in één overzichtelijk dashboard. Meer info: https://www.youtube.com/watch?v=rWpcr0YFYFk&feature=youtu.be en http://www.heutink.nl/kennis-info/artikel/346-maak-kennis-met-momento

Bij Zwijsen werden we nog getipt over een leuke site: http://www.landvanlezen.nl/ Veel informatie aangaande het lezen en leesonderwijs.

Hij is er al een tijdje, maar als je hem nog niet kent: http://www.entoen.nu/ De site met de Canon van Nederland. Gezien bij de stand van het Nederlands Openluchtmuseum. Vanaf september 2017 openen ze een permanente tentoonstelling over de Canon van Nederland.