BICTO 17 april 2024

Woensdagmiddag 17 april 2024 organiseren wij weer een inspirerende BICTO-middag. BICTO staat voor Bijeenkomst ICT voor het Onderwijs en is speciaal bedoeld voor de ICT-ers, directeuren en dit jaar ook leerkrachten van de PICTO-scholen.

Het thema is: “Verder digitaliseren in de Klas“.
De workshops zijn vooral praktijkgericht en direct toepasbaar in je onderwijs.
Hieronder vind je een overzicht van de workshops die aangeboden worden.
Bij aanmelding maak je gelijk een keuze voor de workshops die je wilt gaan volgen, zodat wij de zaalgrootte kunnen aanpassen aan de verwachte bezoekers.

In verband met het continurooster, starten we dit jaar om 14.45 uur met de inloop.
In plaats van de start met een lunch hebben we dit jaar gekozen voor een afsluitende “soep met broodjes bijeenkomst”. Hierdoor is er na afloop nog gelegenheid om informeel met elkaar te kunnen bijpraten.

Het volledige programma:

14.45 uur: Inloop
15.00 uur: Opening
15.15 – 16.00 uur: Workshop ronde 1
16.00 – 16.45 uur: Workshop ronde 2
16.45 – 17.00 uur: Pauze met drankje
17.00 – 17.45 uur: Workshop ronde 3
17.45 uur: Afsluiting met soep en broodje voor degene die zich hiervoor hebben opgegeven

 

De workshops die je kunt volgen zijn:

1. Grej of the Day in de klas Cherique de Klerk - CBS de Zonnewijzer

Ontdek de fascinerende wereld van Grej of the Day tijdens deze workshop! Wil jij als leerkracht je leerlingen betoveren met fascinerende feiten en deze ook nog in kunnen zetten tijdens je huidige thema’s? Doe dan mee met onze workshop over Grej of the Day!
Grej zweeds voor ‘ding’, gaat over het ‘ding’ van de dag en biedt boeiende microlessen die je kunt laten aansluiten bij bestaande thema’s, zaakvakken en digitale geletterdheid. Volg deze workshop en ontdek hoe je Grej of the Day kunt gebruiken om je leerlingen te inspireren en hun wereldkennis te vergroten, zonder dat het jou en je team veel tijd gaat kosten om het voor te bereiden en te geven. Deze workshop biedt een inspirerende en leerrijke ervaring die je niet wilt missen!
Schrijf je vandaag nog in en laat je verrassen door de kracht van Grej of the Day. Wie weet kom je er dan ook achter wat ver weg is, maar waar Donald Duck vaak naartoe gaat…..

2. Ontdek de magie: AI in Onderwijs Marco Claassen - Heutink ICT

Artificial Intelligence zorgt ervoor dat werken makkelijker, sneller, leuker en efficiënter kan worden in het onderwijs. Maar…wat is het nu precies en wat kunnen we er dan mee? In vogelvlucht kijken  we naar de ontwikkeling van AI en waarom we het er nu “ineens” allemaal over hebben. Daarnaast gaan we ook praktisch aan de slag met generatieve AI.

3. Planning tools in Office365 Sander Kats - APS IT

Iedereen werkt met Outlook en weet hoe e-mail werkt. Maar ook steeds meer mensen hebben last van een steeds groter wordende stroom aan inkomende berichten en vragen, en niet alleen via e-mail. De werkdruk kan als hoog ervaren worden en aanhoudend kan dat resulteren in vervelende situaties.
In de workshop “Outlook, OneNote, To-Do en Planner” laat ik je zien en ervaren waar deze programma’s – waar je al jaren mee werkt of de beschikking over hebt – jou kunnen helpen om weer of meer grip op de zaak te krijgen.
Neem je laptop mee als het kan: deze workshop gaat over jou en jouw situatie.

4. Programmeren alle groepen Klaas Kuperus - Eduwinkel

Klaas Kuperus laat je kennismaken met verschillende schoolmaterialen in het segment programmeren en ICT & Techniek, waarna de bezoekers zelf aan de slag kunnen gaan met Bloxels en Cubetto.
Bloxels is een eenvoudige maar krachtige manier voor iedereen om personages, kunst, verhalen en games te maken om met de wereld te delen. Wat gaan je leerlingen (of jij) bouwen? Maak je klaar om erachter te komen!
Cubetto laat kinderen vanaf 3 jaar kennismaken met programmeren: Deze vriendelijke houten robot maakt spelenderwijs leren programmeren mogelijk voor kinderen vanaf 3 jaar oud. 

Overigens kunnen PICTO-scholen deze materialen (en nog meer) ook bij ons lenen.

Techniekkisten 7 werelden Coen Berends

Ga op ontdekking…
….met de Ontdekkerskisten van De TechniekCoach!
Deze leskisten zijn gebaseerd op de 7 werelden van techniek en geschikt voor leerlingen van de groepen 8, 7 (&6).
Voor iedere wereld van techniek zijn er 2 kisten, met in iedere kist 4 experimenten.
Coen Berends ontwikkelde deze kisten en zal in zijn workshop de bezoekers inspireren en uitdagen om op ontdekking te gaan!

Mobiele escaperoom op je schoolplein?

Neem een kijkje in de escaperoom bus!!

De bus staat op de parkeerplaats, loop gerust even binnen en ga voor meer informatie naar de website.

Ben jij er bij?

Geef je dan nu op (in ieder geval voor 31 maart 2024), maak een keuze voor de workshops die je wilt volgen!! (Ook als je je al hebt aangemeld via het Onderwijscafé in verband met de keuze voor de workshops).