Bezoek IPON

Afgelopen woensdag zijn we weer enthousiast vertrokken naar de IPON, waar we interessante toepassingen hebben bekeken
De IPON heeft zich in Nederland ontwikkeld tot de grootste educatieve ICT-beurs voor het onderwijs. Er waren veel leveranciers aanwezig op het gebied van software, administratie systemen, digitale schoolborden, digitale geletterdheid en ga zo maar door. Naast een beurs is er de mogelijkheid om te luisteren naar sprekers en kun je diverse workshops volgen. De tijd was voor ons helaas tekort om dit allemaal te volgen.

Wij hebben namens Picto o.a. interactief spelend bewegend leren gezien van ActivFloor, die toepassingen heeft voor vloer, muur en tafel. Er wordt bijvoorbeeld software geprojecteerd op een wand, waarna leerlingen door ballen tegen de wand te gooien digitale objecten moeten raken. De software is heel uitgebreid en bevat behalve beweging, ook denkopdrachten. Een nadeel aan deze oplossing is de prijsstelling. Je moet aardig diep in de buidel tasten om het meest uitgebreide systeem aan te kunnen schaffen.
Zeker de moeite waard om te onderzoeken of we een goedkopere mobiele uitvoering kunnen aanschaffen voor ons uitleenlokaal bij Picto.
Voor meer informatie klik je hier.

Ook bezochten we de Klas voor de Toekomst, mooi om de ontwikkelingen te zien en over de schouders van leerlingen mee te kunnen kijken. Eduwinkel stond hier met allerlei producten, waarvan wij inmiddels een flink aantal in ons uitleenlokaal hebben staan. Klaas Kuperus van Eduwinkel zal op de BICTO-middag, tijdens zijn workshop, bezoekers meenemen in de mogelijkheden van programmeren en ICT en Techniek in het onderwijs.

Verder kwamen we de AV1 tegen. Een oplossing voor zieke kinderen en thuiszitters die via de AV1 verbonden blijven met de activiteiten van klasgenoten. De AV1 ziet eruit als een kleine robot en kan ook mee naar buiten worden genomen. De thuiszitter kijkt, luistert en communiceert via de AV1. Klik hier als je een video wilt bekijken over AV1. Meer informatie via: https://www.noisolation.com

Naast alle bezienswaardigheden op de IPON, is de IPON voor ons altijd een mooie gelegenheid om te netwerken en contacten aan te halen.

Ben je enthousiast geworden over de IPON na bovenstaande bijdrage? De datum voor de volgende IPON is helaas nog niet bekend, maar zodra deze bekend wordt, zullen we deze via onze site en de bekende kanalen communiceren.