Skip to content

PICTO bekend, dichtbij en snel

PICTO is intermediair op het gebied van ICT en onderwijs voor zo’n 53 basisscholen in de omlijnde gemeentes, PICTO staat voor Platform Informatie, Communicatie, Technologie voor het Onderwijs.

Het platform wordt bemand/bevrouwd door 3 personen, een gedeelte van de medewerkers hebben een flink aantal jaren als leerkracht in het basisonderwijs gewerkt of zijn hier nog gedeeltelijk werkzaam, waardoor de koppeling ICT in het Onderwijs ruimschoots aanwezig is.
De missie van PICTO: scholen voor primair onderwijs helpen bij het gebruik van ICT in de dagelijkse onderwijspraktijk om daarmee het onderwijs leuker, dynamischer en waar mogelijk door de inzet van ICT beter te maken. Daar waar bij PICTO geen expertise aanwezig is zullen wij, als intermediair, scholen doorverwijzen of in contact brengen met externe partijen.
In 2016 is de samenwerking aangegaan met Heutink-ICT en zijn alle scholen gemigreerd naar een online omgeving, hierdoor vervalt voor PICTO het netwerkbeheer en inrichten van netwerken voor basisscholen.

PICTO biedt vraaggestuurde en aanbodgestuurde ICT-diensten aan het onderwijs. Die diensten lopen uiteen van  bemiddeling bij aanschaf en het beheer van apparatuur (computers, andere devices), cursussen en ondersteuning op het gebied van administratiesystemen en software, helpen bij installatie en gebruik van onderwijssoftware tot het organiseren van bovenbestuurlijke ICT bijeenkomsten en themabijeenkomsten.
Verder probeert PICTO in de markt ontwikkelingen op het gebied van ICT te volgen en scholen te informeren over voor hen belangrijke en interessante ontwikkelingen op dit gebied.
Ook het opzetten van specifieke ICT-projecten behoort tot de aandachtsgebieden van PICTO.

Mochten er vragen vanuit het onderwijs komen dan zal PICTO proberen een passend aanbod aan te bieden.