De Dag Vandaag

De Dag Vandaag is een online platform met een gratis digitale agenda voor leerlingen in het basisonderwijs. De Dag Vandaag maakt nieuwsitems over actuele gebeurtenissen waarmee aandacht wordt gevraagd voor maatschappelijke thema’s als duurzaamheid, mediawijsheid, vrijheid, democratie en kinderrechten. Ook bevat De Dag Vandaag lesopdrachten, video’s, enquêtes en andere vormen van activatie. De Dag Vandaag wordt aangeboden in twee varianten: voor groep 3/4/5 en voor groep 6/7/8. De berichten worden op schooldagen door gemiddeld 150.000 leerlingen gelezen en besproken in de klas.

Actueel platform voor het basisonderwijs

De Dag Vandaag is de gratis digitale agenda voor leerlingen van groep 3 tot en met 8 van het basisonderwijs. Aan de hand van actuele gebeurtenissen maken ze kennis met maatschappelijke thema’s als duurzaamheid, mediawijsheid, vrijheid, democratie en kinderrechten. Ook bevat De Dag Vandaag lesopdrachten, video’s, enquêtes en andere vormen van activatie.

Sla de brug naar de les

Voor De Dag Vandaag vormen de actualiteit en het nieuws het ‘haakje’ om de brug te slaan naar de les in de klas. De redactie daarbij legt de nadruk op het bevorderen van burgerschap en jeugdparticipatie. De Dag Vandaag laat zich voeden en inspireren door de Nationale Raad van Kinderen (NRVK), leerlingen van basisscholen en docenten.

Activeer je leerlingen in 15 minuten

De redactie van De Dag Vandaag publiceert iedere dag twee tot vijf nieuwe berichten die aansluiten bij de actualiteit. Dit alles kost je maximaal een kwartier tijd. Wil je verdieping? Ga dan naar het lesmateriaal en andere verdiepende inhoud, die we samen met onze partners ontwikkelen.