Jouw klas ‘journalist voor een dag’ op De Dag Vandaag?

Met #Waarzeggers leren leerlingen (groep 6-8) over journalistiek en de mechanismen van online informatiemanipulatie. Het afgelopen jaar werd er op De Dag Vandaag twee keer per week een werkvorm gekoppeld aan een actueel bericht. Leerlingen krijgen zo een kijkje in de keuken van de journalistiek en leren omgaan met desinformatie op social media.

We zijn benieuwd naar je mening over het lesmateriaal en we willen hier graag een paar vragen over stellen. Dit gebeurt bij voorkeur telefonisch en zal niet langer dan een kwartier in beslag nemen.

Onder de deelnemers verloten we een bijzondere prijs: jouw klas mag voor een dag redacteur van De Dag Vandaag zijn! Samen maken jullie een nieuwsartikel. Jullie verzinnen het onderwerp, schrijven de tekst en maken beeldmateriaal. Misschien is er ook nog tijd voor een poll! Een medewerker van De Dag Vandaag zal langskomen in de klas om hierbij te helpen en om meer te vertellen over journalistiek. De volgende dag zien jullie je eigen artikel terug op De Dag Vandaag!